Praktisch

Locatie

In 2015 is Live In Meppel verhuisd naar een nieuwe, grotere locatie in de binnenstad van Meppel. Dat is zo goed bevallen dat deze locatie ook tijdens de editie 2017 wordt gebruikt. Dus Live in Meppel vindt dus dit jaar wederom plaats op het festivalterrein achter het Stadhuis. De organisatie zorgt voor voldoende parkeergelegenheid rondom het festivalterrein.

Openingstijden

Het festivalterrein is vrijdagavond vanaf 19.30 uur geopend voor het Prinsengrachtconcert. Op zaterdagochtend vanaf 09.00 uur vindt het Kidsfestival plaats, waarna zaterdagavond vanaf 18.30 uur het terrein gebruikt wordt voor Live in Meppel in Concert.

Parkeren

Voor meer informatie kijk onder 'route & parkeren'.

Routebeschrijving:


Toegankelijkheid

Live in Meppel is voor iedereen toegankelijk. Er wordt rekening gehouden met mindervaliden.

18+ bandje

Toon eenvoudig aan dat je ouder dan 18 bent!

De Drank- en Horecawet is op 1 januari 2014 gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

Aan jongeren onder de 18 jaar mag geen alcohol worden verkocht. Jongeren onder de 18 jaar zijn strafbaar als ze alcohol bij zich hebben. Zowel op straat als op andere plekken die toegankelijk zijn voor het publiek. Op Live in Meppel wordt dan ook geen alcohol geschonken aan jongeren onder de 18 jaar.

Naleving
De organisatie van Live in Meppel zal streng toezien op de naleving van deze wet. Bij twijfel van leeftijd kan er bij de kassa naar een geldig legitimatiebewijs gevraagd worden.

18+ bandje
Ben je ouder dan 18 jaar, maar dien je je desondanks regelmatig bij de barren te legitimeren, dan kun je bij de kassa’s om een zogenaamd ’18+ bandje’ vragen. Hierbij wordt natuurlijk wel nog om je legitimatie gevraagd. Met het dragen van het ’18+ bandje’ kun je snel en eenvoudig aantonen dat je boven de 18 jaar oud bent en zal je op het festivalterrein zonder problemen alcoholische dranken kunnen kopen.

Drank- en Horecawet
De wet maakt geen onderscheid meer tussen zwak alcoholische drank en sterke drank. Het maakt dus niet uit of wat voor soort alcohol jongeren beneden de 18 bij zich hebben. Ze zijn in beide gevallen strafbaar.

De gemeenten houden toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet. Nu is de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) hiervoor verantwoordelijk. De Handreiking Drank- en Horecawet helpt gemeenten bij de uitvoering van hun nieuwe taken.

Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

Overig

Tijdens het Prinsengrachtconcert en Live in Meppel in Concert is het niet toegestaan paraplu's mee te nemen. Bij slecht weer zijn er tegen betaling van een half muntje poncho’s verkrijgbaar.

Routebeschrijving: