Live in Meppel In Concert

Artiesten 2017

De Dijk 

De Dijk is één van de belangrijkste bands in de Nederlandstalige muziekgeschiedenis. De band schreef talloze Nederpop klassiekers op haar naam en is van grote invloed op andere Nederlandse bands. Vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk ontstond de band 1981 toen de ‘harde kern’ van de in 1975 opgerichte band Stampei een doorstart wilde maken. Ze zijn onder andere bekend van de hit Als Ze Er Niet Is en hun samenwerking met soullegende Solomon Burke. De Dijk won talloze Edisons, een Zilveren en Gouden harp en ontving in 2009 de Popprijs tijdens Eurosonic Noorderslag. Zanger Huub van der Lubbe is solo ook actief.

Memphis Maniacs

De Memphis Maniacs komen dit jaar weer naar het Live in Meppel in Concert. In 2015 stonden ze naast Kensington en Kovacs op het podium in Meppel. Dit live mash-up collectief heeft een zeer indrukwekkend trackrecord voor een band die geen eigen album, platenlabel of airplay heeft. De prestaties van de Memphis Maniacs gaan veel verder dan alleen het mengen van teksten en muziek. Zij trotseren de grenzen tussen genres, waanzin, entertainment en virtuositeit. Memphis Maniacs geeft Live in Meppel een te gekke feestelijke sfeer!

Sven Hammond

Sven Hammond is actief sinds 2006 en maakt rhythm-and-blues-, soul-, rock- en jazzmuziek. De stomende, ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound van opperbaas Sven Figee is al 10 jaar die ene constante factor in Sven Hammond. Mensen entertainen staat centraal en met enkele honderden live-shows op hun naam is dat aan Sven Hammond wel toevertrouwd.