Nieuws

Live in Meppel slaat een jaar over, Gino Spijkerman stopt als voorzitter

Stichting Live in Meppel gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter Gino Spijkerman heeft aangegeven een stap terug te doen. Hij blijft wel betrokken bij de organisatie, maar dan meer op de achtergrond. Eerder bracht de organisatie van het succesvolle stadsfestival al naar buiten het jaar 2018 te willen benutten om nieuwe ideeën op te doen en verbindingen te zoeken om Live in Meppel ook in de toekomst weer succesvol te laten zijn. Dat betekent dat er dit jaar geen zesde editie van Live in Meppel plaatsvindt.

Het terugtreden van Gino Spijkerman past hierbij. ‘Het is goed dat er vers bloed in de organisatie komt. Een man of vrouw met nieuwe ideeën. Een vrijwillige verbinder die samen met het goede organisatieteam dat er al staat, wil werken aan een gezonde toekomst voor een fantastisch evenement als Live in Meppel. ‘Want laten we eerlijk zijn. We hebben in de afgelopen vijf jaar met elkaar wel een enorme naam opgebouwd met programmaonderdelen als het Prinsengrachtconcert, het Kidsfestival en Live in Meppel In Concert. Als ik de namen van artiesten bekijk die de afgelopen vijf jaar in Meppel opgetreden hebben, dan maakt mij dat best trots’, zo zegt Spijkerman die moeiteloos de namen van Blof, Racoon, Kensington, Ed Kowalczyk, O'G3NE, Glennis Grace en Ellen ten Damme opsomt.

Een tweede reden waarom Spijkerman een stap terugdoet bij Live in Meppel is het feit dat hij ook voorzitter is geworden van de Meppel Event Desk. ‘Ook een prachtig initiatief waarvan alle evenementen in Meppel profiteren. Maar beide voorzittersfuncties gaan niet samen en dat is zeker ook niet wenselijk’, zo besluit Spijkerman.

Met vragen over dit bericht kunt u zich richten tot de heer Gino Spijkerman, 06-53376505